تیرچه پیش تنیده بتنی یک مقطع تی شکل بتنی می باشد که بتن آن توسط کابل (وایر)های مخصوص تحت تنش فشاری قرار می گیرد و برای تیرچه های خرپایی و تیرچه فندوله ای و تیرچه پاشنه بتنی و همچنین تیرچه کرومیت بهترین جایگزین می باشد.
متداول ترین سیستم اجرای سقف در ایران سیستم سقف تیرچه پیش تنیده و بلوک است. به دلیل نبود تولید کننده استاندارد این نوع تیرچه پیش تنیده و داشتن مشکلات بسیار زیاد تولید تیرچه های استاندارد خرپایی و کرومیت از قبیل: ضعف آرماتورهای اصلی به واسطه جوش ذوبی-کیفیت پایین بتن پاشنه تیرچه پیش تنیده استاندارد-نبود کاور بتنی مناسب میلگردهای اصلی و در نتیجه خوردگی میلگردهای اصلی – عدم امکان نظارت مهندسین ناظر بر تولید تیرچه پیش تنیده و تیرچه استاندارد و … منطقی است که تیرچه پیش تنیده مناسب ترین جایگزین برای دیگر تیرچه ها می باشد.که به دلیل داشتن تکنولوژی بالای تولید ،تیرچه پیش تنیده استاندارد تمامی مشکلات تیرچه ها را برطرف نموده است
از نظر کارایی و اجرا تیرچه پیش تنیده همانند تیرچه های معمولی می باشد. بعلاوه مزیت های بسیاری که در زیر به آن اشاره می شود:
۱۰ مزیت استفاده از تیرچه پیش تنیده
شروع استفاده از تیرچه پیش تنیده به حدود یک قرن قبل باز می گردد و در طول این زمان اندک استفاده از آن در سازه های عظیم به نحو چشمگیری افزایش داشته است. این موضوع نشان دهنده ی مزایای فراوان استفاده از این نوع مصالح ساختمانی است. مزیت های استفاده از تیرچه پیش تنیده را در ساخت سازه های مختلف، می توان به دو دسته ی کلی مزایای فنی و مزایای اقتصادی تقسیم کرد.
- کاهش قیمت خرید تیرچه تا ۵۰ درصد
- امکان اجرا تیرچه پیش تنیده تا دهانه ۱۲ متر و حذف ستون های میانی ساختمان
- مقدار مصرف بتن در سقف به علت بتن اضافی جان تیرچه پیش تنیده حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.
توجه داشته باشیم که تولید تیرچه پیش تنیده بر اساس تکنولوژی روز آلمان و دستگاه های تولید تیرچه پیش تنیده آلمانی انجام میشود و دارای آیین نامه های اروپایی از جمله ACI 318 می باشد.
از دیگر مزایای کاربرد تیرچه پیش تنیده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- معماری داخلی آسان تر و به مراتب زیباتر به دلیل حذف ستون های متعدد داخل ساختمان
- مقاومت بالا در اجرای سقف ها به دلیل کاربرد این تیرچه ها در دهانه های بزرگ
- کاهش وزن سقف های اجرا شده با تیرچه پیش تنیده به دلیل کاهش میزان استفاده از فولاد و بتن
- مقاومت بالای سازه های اجرا شده با تیرچه پیش تنیده در آب و هوا و شرایط جوی مختلف
- مقاومت نسبی بیشتر ساختمان در برابر زمین لرزه
- کاهش نیاز به بازسازی و تعمیرات اساسی پس از گذشت سال ها از ساخت بنا
- بالا رفتن سرعت اجرا به دلیل کاهش نیاز به زدن جک در کنار ستون ها و تیرچه ها و همچنین صرفه اقتصادی بیشتر
- صرفه جویی در زمان مورد نیاز برای تولید تیرچه ها به دلیل استفاده از فناوری حرارت و بخار در فرآوری تیرچه ها طی فرآیند تولید
- کیفیت بالای بتن و فولاد به کار رفته در تیرچه پیش تنیده به منظور دست یابی به استانداردهای تعیین شده برای تولید
- کنترل کیفیت آسان محصول نهایی به دلیل استفاده از خط تولید مکانیزه و اتوماتیک
- عدم وجود محدودیت در استفاده از انواع تیرچه پیش تنیده در تمام ساختمان ها با هر نوع مصالح به کار رفته
- موجودی بازار وامکان سفارش محصول به میزان بالا به دلیل تولید تیرچه پیش تنیده در کارخانجات مجهز
- صرفه جویی در زمان تکمیل سازه با تیرچه پیش تنیده به دلیل سرعت بالای اجرا و در نتیجه کاهش هزینه های ناشی از نگهداری مصالح و نیروی انسانی
- روش اجرای اسکلت با کمک تیرچه پیش تنیده مانند تیرچه های معمولی است
- قیمت پایین تر تیرچه پیش تنیده نسبت به سایر انواع تیرچه ها به دلیل تولید انبوه این نوع تیرچه
- عدم نیاز به استفاده از آرماتور منفی در سازه های طراحی شده با تیرچه پیش تنیده و کاهش تنش های فشاری در سازه
- کاهش هزینه خرید بتنو پمپاژ آن به صورت درجا ریز به علت پرشدن فضای خالی بین بلوک ها توسط بتن ریزی در کارخانه
- کاهش احتمال ترک خوردگی بتن در سازه های بنا شده با تیرچه پیش تنیده و بالا رفتن عمر مفید سازه
- عدم نیاز به ایجاد تغییرات در نقشه اصلی ساختمان به منظور استفاده از تیرچه پیش تنیده در آن
تولید دال و تیرچه پیش تنیده یک سرمایه گذاری بدون ریسک:
تولید محصولات ساختمانی معمولا از تقاضای مناسبی برخوردار است. اگر از فناوریهای جدید هم در تولید این محصولات استفاده شود قادریم از مزیت رقابتی نسبت به رقبا نیز برخوردار شویم. فرصت سرمایه گذاری این نوبت از همین محصولات ساختمانی است. تولید تیرچه پیش تنیده پیشنهاد فرصت سرمایه گذاری در محصولات ساختمانی است.
معرفی محصول:
تیرچه پیش تنیده بتنی یک مقطع تی شکل بتنی می باشد که بتن آن توسط کابلهای (وایر) مخصوص تحت تنش فشاری قرار گرفته است و بهترین جایگزین برای تیرچههای خرپایی و تیرچه فندولهای و تیرچه پاشنه بتنی و همچنین تیرچه کرومیت است.
یک سازه بتنی نسبت به سازهای فولادی، کم هزینه تر و سبک تر است و مقاومت خوبی در برابر نیروهای فشاری (عمودی) از خود نشان میدهد اما استحکام بتن در برابر نیروهای کششی (تنش عرضی ناشی از زلزله، باد و…) بسیار پایین می باشد. آرماتورهای فولادی تا حدی این مشکل را حل نمودند و چند دهه است که در دنیا سازههای بتنی پیش تنیده مقاومت نا کافی بتن در برابر کشش را به طور کامل حل نمودند و میتوان گفت توانایی بسیار بیشتری از سازه های فولادی در تحمل نیروهای عرضی دارند.
پیش تنیدگی و بخصوص کاربرد تیرچه ی پیش تنیده امری است که تقریباً صد سال است در صنعت سازه و عمران شهری و پروژه های عظیم پل سازی و سد سازی روی کار آمده است. با اینحال، در دهه های اخیر کاربرد تیرچه ی پیش تنیده در ساخت و ساز ساختمانها و انواع سازه هایی که در پروژه های عمرانی به اجرا در می آیند، رواج بیشتری پیدا کرده است. بطور کلی سیستم پیش تنیدگی با بتن “پیش تنیده” معروف شد، زیرا قبل از قرار گرفتن تیرچه ی بتنی در موقعیت خود، کشش یا تنش بر روی آن اِعمال می شود. یک تیرچه ی بتنی زمانی “پیش تنیده” نامیده می شود که تنش قبل از کاربرد واقعی از تیرچه در هنگام اعمال تنش کاری بر روی آن ایجاد شده باشد. در واقع باید اینطور گفت که پیش کششی تکنیکی است که در آن قبل از ریختن بتن در قالبها، در رشته سیم ها یا کابلها میزان تعریف شده ای از کشش وارد کرده باشند. اما در پس کشش با تشکیل یک مجرایی انجام می شود که در آن رشته ها پس از استحکام کامل بتن، کشیده می شوند.
با همه ی اینها کارشناسان حوزه ی عمران دو روش را برای پیش فشردگی شرح داده اند:
یکی که پیش تنیدگی است و در آن سیم های فولادی کارگذاشته شده در قالبها را قبل از ریختن بتن در قالبها مورد کشیدگی قرار میدهند. دیگری روش پس کشیدگی است که طی این روش کابلهای فولادی را پس از ریختن بتن در قالبها تحت یک میزان مشخص از فشار و کشیدگی قرار میدهند. با همه ی اینها یکی دیگر از سیستم هایی که برای پیش تنیدگی از آن استفاده میشود سیستم لی مکال نام دارد. لی مکال، سیستمی است که در آن از میله های فولادی آلیاژی با کشش بالا به عنوان کابل های پیش تنیده استفاده میکنند. میلگردهایی که در سیستم لی مکال برای تیرچه ی پیش تنیده بکار می روند در قطرهای ۲۲ میلی متر، ۲۵ میلی متر، ۲۸ میلی متر و ۳۰ میلی متر و در طول های تا ۲۰ متر ارائه می شوند. لنگر انداختن میله ها هم با پیچ کردن مهره های رزوه دار مخصوص به انجام میرسد.
بجز روش سیستم لی مکال، یکی دیگر از سیستم هایی که برای پیش کشش بتن و تیرچه ی پیش تنیده استفاده می شود روش لانگ هویر هم یکی دیگر از سیستم هایی است که در پیش کشش استفاده می شود و سیستم های دیگر مانند فریسینت، گیفورد-آدال و مگنل-بالتون سیستم های پس کششی هستند و تعداد زیادی تیرچه را در یک تراز جداگانه تولید میکنند.
با سال ها تجربه مفید به پشتوانه مدیران و مهندسین مجرب و با انگیزه اجرای پروژه های متعدد در راستای کیفیت و قیمت مناسب فعالیت خود را آغاز کرد. تیرچه استاندارد رضا صنعت پایتخت تا به امروز توانسته است به لطف پروردگار و با فعالیت های مستمر خود در زمینه تولید و تامین مصالح صنعت ساختمان، مجری طرح های بزرگی در شاخه های مختلف ساختمانی بوده و عملکرد موفقی را در اجرای پروژه های مسکونی ، تجاری ، اداری ، آموزشی و صنعتی در رزومه کاری خود ثبت کند. آذین تیرچه امیدوار است بتواند با ارتقاء کیفیت محصولات خود در جهت اثبات توانمندی خود، شایسته همکاری و تامین رضایت خاطر شما بزرگواران باشد.
دفتر مرکزی
Address: | تهران شهر قدس بلوار کلهر خیابان سنگستان پلاک 26 | |
Tel: | 021-46831401 | |
Mob: | 09121897345 09125445696 |
|
E-Mail: | این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید |